BankConnect

Întrebări frecvente

Generale

BankConnect este un serviciu software care facilitează centralizarea și gestionarea tranzacțiilor bancare într-un singur loc. Acesta se conectează automat la conturile companiei tale și aduce în timp real toate incasările și plățile într-un mediu centralizat.
BankConnect utilizează tehnologia de conectare directă la sistemele bancare pentru a prelua tranzacțiile în timp real. Acestea sunt apoi integrate și afișate într-un mod organizat și ușor de utilizat în cadrul aplicației BankConnect.
BankConnect se integrează cu o gamă largă de bănci și instituții financiare care susțin standardul Open Banking, asigurându-ți o conectivitate completă. Printre băncile compatibile se numără Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, ING Bank și multe altele. Pentru a verifica compatibilitatea cu banca ta specifică, te rugăm să consulți lista de bănci suportate sau să ne contactezi.
BankConnect poate automatiza introducerea tranzacțiilor bancare în sistemul tău extern (contabilitate, ERP etc.), eliminând nevoia de introducere manuală a datelor. Aceasta reduce erorile umane și economisește timp prețios pe care angajații îl puteau aloca altor activități importante, cum ar fi analiza financiară sau luarea deciziilor strategice.
Pentru a începe să utilizezi BankConnect, te rugăm să completezi formularul de inregistrare cont nou. Ghidul introductiv și echipa noastră îți va oferi toate detaliile necesare pentru a-ți asigura o tranziție lină și o experiență reușită cu BankConnect.
BankConnect nu poate iniția plăți în numele tău, facilitățile pe care le poți autoriza în banca ta sunt cele de obținere istoric tranzacții și informații despre conturile tale bancare (IBAN, monedă și sold).

Autorizare bancă

Procesul de autorizare a BankConnect în banca ta este simplu și se realizează prin intermediul protocolului Open Banking. BankConnect utilizează mecanisme de autentificare standardizate și securizate pentru a stabili o conexiune sigură cu conturile tale bancare. Astfel, vei fi ghidat printr-un flux de autorizare sigur, unde vei fi solicitat să furnizezi informațiile de autentificare relevante ale băncii tale pentru a permite BankConnect să acceseze și să importe tranzacțiile tale financiare.

Procesul de autorizare a BankConnect în banca ta necesită furnizarea unor informații specifice și acordarea unor permisiuni relevante. Acestea pot include datele tale de autentificare bancară, cum ar fi numele de utilizator și parola, sau utilizarea token-urilor de acces sau certificatelor de securitate. BankConnect respectă politica de securitate a băncii tale și nu păstrează sau stochează informațiile tale de autentificare bancară. Toate informațiile și permisiunile solicitate sunt strict utilizate în cadrul procesului de import automat al tranzacțiilor financiare și respectă reglementările privind protecția datelor.
Durata autorizării BankConnect în banca ta poate varia în funcție de politica băncii tale. În general, autorizarea are o durată medie de aproximativ 90 de zile, interval stabilit de bancă. După acest interval, va fi necesară o reinnoire a autorizării pentru a menține conexiunea sigură între BankConnect și conturile tale bancare.

Înainte de expirarea autorizării, BankConnect te va informa prin intermediul adresei de email setate de tine cu privire la necesitatea reinnoirii autorizării în bancă. Aceste notificări vor conține informații detaliate despre procedura de reinnoire și pașii pe care trebuie să îi urmezi. Este important să fii atent la aceste notificări și să acționezi în timp util pentru a evita întreruperi în serviciul BankConnect. În cazul în care dorești să revoci autorizarea înainte de expirarea sa, poți utiliza interfața BankConnect pentru a solicita revocarea.

Securitate

BankConnect pune securitatea datelor în prim-plan. Folosim cele mai recente tehnologii și protocoale de securitate pentru a proteja confidențialitatea și integritatea informațiilor financiare. Datele tale sunt criptate și tratate cu cea mai mare atenție pentru a asigura protecția completă.

Utilizăm criptare avansată pentru transferul și stocarea datelor, iar accesul este restricționat doar la utilizatorii autorizați prin autentificare multi-factor. De asemenea, implementăm măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi monitorizarea activității suspecte și actualizările continue ale sistemului pentru a proteja împotriva amenințărilor cibernetice.
Confidențialitatea datelor tale financiare este o prioritate pentru noi. BankConnect respectă standardele stricte de confidențialitate și se conformează reglementărilor privind protecția datelor. Informațiile tale financiare sunt tratate cu încredere și nu vor fi partajate sau divulgate fără consimțământul tău explicit. Avem politici și proceduri riguroase pentru protejarea și gestionarea confidențialității datelor tale.
BankConnect utilizează protocolul Open Banking pentru a stabili conexiuni securizate și autentificate cu conturile bancare ale companiei tale. Aceasta înseamnă că nu păstrăm sau stocăm detaliile tale de autentificare bancară. Conexiunea se realizează prin intermediul unei infrastructuri sigure și a unei autentificări robuste, asigurând că datele tale financiare sunt protejate în mod adecvat în timpul transmiterii.
BankConnect are implementate măsuri de securitate avansate pentru a preveni și detecta atacurile cibernetice. Acestea includ monitorizarea continuă a activității suspecte, sistemul de detecție a intruziunilor, autentificare multi-factor, actualizări regulate ale sistemului și testare de securitate periodică.

Integrari

Da, BankConnect oferă funcționalitatea de integrare prin intermediul API-urilor. Astfel, poți conecta ușor BankConnect la sistemul tău extern de contabilitate sau ERP, permițând importul automat al tranzacțiilor bancare și reconcilierea soldurilor. Integrarea prin API oferă o soluție eficientă și precisă pentru gestionarea financiară centralizată și automatizată.
BankConnect este proiectat pentru a fi compatibil cu o gamă largă de sisteme externe de contabilitate și ERP. Echipa noastră de asistență tehnică poate oferi suport în procesul de integrare și asigură compatibilitatea cu sistemul tău specific.
Integrarea cu sistemele externe se realizează prin intermediul serviciilor API BankConnect. Aceste servicii API permit transferul automat și securizat al datelor financiare între BankConnect și sistemul tău extern. Prin intermediul documentației noastre API, poți configura fluxurile de date și sincroniza tranzacțiile bancare, soldurile și alte informații financiare cu sistemul tău existent.

Prin setarea conexiunii inițiale și configurarea regulilor specifice unui API, BankConnect poate importa automat tranzacțiile bancare în software-ul tău, eliminând necesitatea introducerii manuale și asigurând concilierea precisă a soldurilor.
Integrarea BankConnect în sistemul tău extern poate varia în complexitate, în funcție de arhitectura și cerințele specifice ale sistemului tău. Cu toate acestea, echipa noastră de asistență tehnică este disponibilă pentru a oferi suport și asistență în procesul de integrare. De asemenea, oferim documentație detaliată și exemple practice pentru a facilita integrarea și a asigura o experiență de integrare simplă și eficientă.

Open Banking

Open Banking este un standard care facilitează schimbul securizat de informații financiare între bănci și alte terțe părți autorizate. BankConnect utilizează acest standard pentru a se conecta la conturile tale bancare și pentru a obține tranzacții în timp real, oferindu-ți o imagine completă și actualizată a fluxurilor financiare ale companiei tale.
Pentru a beneficia de avantajele standardului Open Banking în BankConnect, trebuie să îți autorizezi băncile să ofere acces la tranzacțiile tale către BankConnect. Prin intermediul procesului de autentificare și aprobare, BankConnect poate accesa conturile tale bancare și poate prelua automat tranzacțiile în timp real.

Cât costa?

Pentru informații detaliate despre prețuri, te invităm să accesezi pagina noastră de prețuri. Acolo vei găsi toate detaliile despre abonamentele disponibile, inclusiv opțiunile de preț pentru planul Start și planul Enterprise, în funcție de numărul de conturi bancare al companiei tale.
Plata pentru serviciul BankConnect se poate efectua lunar sau anual, în funcție de preferințele tale. Aceasta se realizează prin intermediul unui abonament, care poate fi achitat fie prin virament bancar, fie prin card online. Îți oferim flexibilitatea de a alege metoda de plată care este cea mai convenabilă pentru tine și compania ta. Detalii specifice despre modalitatea de plată și instrucțiunile necesare vor fi furnizate în momentul în care selectezi abonamentul dorit și finalizezi procesul de înregistrare.

Vrei să automatizezi gestionarea tranzacțiilor financiare?