BankConnect

Open Banking România

BankConnect

Ce este Open Banking?

Open Banking reprezintă o abordare care permite partajarea securizată și autorizată a datelor financiare între instituțiile financiare și terți, cu acordul explicit al utilizatorilor. Prin intermediul API-urilor (interfețe de programare a aplicațiilor), se facilitează transferul securizat al informațiilor financiare, cum ar fi tranzacțiile bancare, soldurile conturilor și istoricul creditelor, între diverse platforme și aplicații. Utilizatorii au controlul total asupra datelor lor și pot oferi acces la acestea altor instituții financiare sau servicii, cum ar fi BankConnect, aplicații de gestionare a finanțelor personale sau platforme de comparare a serviciilor financiare.

Scurt istoric

Open Banking a luat naștere ca un răspuns la nevoia de a îmbunătăți accesul la servicii financiare și de a promova inovația în sectorul bancar. Ideea a câștigat popularitate după criza financiară din 2008, când s-a constatat că băncile tradiționale nu reușeau să ofere soluții financiare inovatoare și transparente. În 2016, în Regatul Unit, raportul realizat de Competition and Markets Authority (CMA) a cerut deschiderea sistemului bancar și partajarea datelor financiare într-un mod sigur și autorizat. Aceasta a fost urmată de implementarea Directivei privind serviciile de plată 2 (PSD2) în 2018, care a introdus regulamentele pentru Open Banking în întreaga Europă.

Beneficiile aduse de Open Banking

Open Banking aduce numeroase beneficii atât pentru utilizatori, cât și pentru industria financiară în ansamblu. Pentru utilizatori, Open Banking oferă mai multă transparență și control asupra datelor și serviciilor lor financiare. Aceștia pot beneficia de servicii personalizate, cum ar fi oferte de credit sau investiții adaptate nevoilor lor specifice. De asemenea, prin intermediul aplicațiilor de gestionare a finanțelor, utilizatorii pot obține o imagine mai clară asupra cheltuielilor și economiilor lor, ajutându-i să-și gestioneze mai bine bugetul. Pentru industria financiară, Open Banking stimulează inovația și concurența, permițând dezvoltarea de servicii financiare mai inovatoare și eficiente. Aceasta poate contribui la îmbunătățirea serviciilor bancare tradiționale și la apariția unor noi modele de afaceri și parteneriate între instituții financiare și fintech-uri.

Open Banking și BankConnect

Utilizatorii BankConnect beneficiază de numeroase avantaje prin intermediul conceptului de Open Banking. Prin conectarea conturilor lor bancare la aplicația BankConnect, aceștia pot accesa și gestiona într-un singur loc informațiile financiare de la diferite bănci și instituții financiare. Acest lucru facilitează monitorizarea soldurilor conturilor, urmărirea tranzacțiilor și gestionarea bugetului companiei, oferind o imagine completă și actualizată a stării financiare.

Întrebări frecvente

Găsește răspunsurile la cele mai comune întrebări despre BankConnect, soluția noastră pentru gestionarea tranzacțiilor financiare.

Vezi toate întrebările

BankConnect este un serviciu software care facilitează centralizarea și gestionarea tranzacțiilor bancare într-un singur loc. Acesta se conectează automat la conturile companiei tale și aduce în timp real toate incasările și plățile într-un mediu centralizat.
Da, BankConnect oferă funcționalitatea de integrare prin intermediul API-urilor. Astfel, poți conecta ușor BankConnect la sistemul tău extern de contabilitate sau ERP, permițând importul automat al tranzacțiilor bancare și reconcilierea soldurilor. Integrarea prin API oferă o soluție eficientă și precisă pentru gestionarea financiară centralizată și automatizată.
Pentru informații detaliate despre prețuri, te invităm să accesezi pagina noastră de prețuri. Acolo vei găsi toate detaliile despre abonamentele disponibile, inclusiv opțiunile de preț pentru planul Start și planul Enterprise, în funcție de numărul de conturi bancare al companiei tale.

Vrei să automatizezi gestionarea tranzacțiilor financiare?